Вивчаємо дроби: зацікавте дитину математикою з азів

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям початкових класів систему завдань, яка в невимушеній формі сприятиме формуванню в дітей 9– 10 років загального уявлення про дроби, допоможе поглибити свої знання про дріб як частину цілого, учитися записувати та читати звичайні дроби.

Зошит складається з 35 оригінальних і цікавих завдань, послідовне виконання яких допоможе дитині усвідомити взаємозв’язок дробів і дії ділення, удосконалити обчислювальні навички.

Реалізація програми розрахована на 9–12 днів, причому за день рекомендовано виконувати 3–4 завдання.

Виконуючи їх впродовж тижня, дитина ознайомиться з поняттями «дріб», «чисельник» і «знаменник», усвідомить взаємозв’язок між чисельником і знаменником, навчиться визначати дроби, які дорівнюють 1, порівнювати та додавати звичайні дроби.

Головним принципом успішного виконання завдань робочого зошита є регулярність та послідовність. Усі завдання посильні для виконання й подаються з помірним рівнем ускладнення.

Розпочинати роботу над зошитом можна у будь-який час. При виконанні завдань варто орієнтуватися на темп навчання дитини, її інтерес до теми й особисті досягнення.

Якщо необхідно, термін роботи над завданнями зошита можна скоротити або збільшити. Важливо не перевантажувати дитину: стежити за дотриманням режиму її праці й відпочинку та чергуванням різних видів діяльності. Якщо дитині важко виконувати запропонований на день обсяг завдань, доцільно зменшити їхню кількість до 2-х.

Якщо дитина дуже легко виконує завдання, опрацюйте з нею програму до останнього завдання, щоб упевнитися, що навички додавання й порівняння дробів повністю сформовано. У цьому разі дитина може завершити виконання програми швидше, ніж передбачено.

Після виконання завдань зошита ви можете відзначити дитинуспеціальним дипломом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань і підтверджуватиме набуття таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

Робочий зошит укладено відповідно до Державного стандарту початкової освіти та чинних освітніх програм, із дотриманням принципу наступності.

Кiлькiсть переглядiв: 82