У майбутньому учні складатимуть ДПА з англійської у 4, 9 і 12 класах

Кожен учень має в майбутньому обов’язково вивчати англійську мову протягом усіх років навчання в школі та проходитидержавну підсумкову атестаціюз цього предмета за кожний рівень освіти.

Відповідні новели міститьзаконопроєктпро застосування англійської мови в Україні, ухвалений парламентом у першому читанні 22 листопада.

Зокрема, у випадках, коли англійська мова буде вивчатись учнями як перша іноземна мова, школярі складатимуть ДПА з англійської після 4, 9 та 12 класів.

У разі, якщо школа обере освітню програму, що передбачатиме вивчення англійської мови як другої іноземної, учні складатимуть ДПА з англійської при завершенні другого і третього рівня загальної середньої освіти, тобто після 9 та 12 класу.

Вимога щодо обов’язкового вивчення англійської мови протягом усіх шкільних років стосуватиметься всіх шкіл незалежно від форми власності закладу освіти.

Планується, що норма про обов'язковість ДПА з англійської мови як першої іноземної (у 4, 9 та 12 класах) набере чинності з 2028 року, а з англійської як другої іноземної (у 9 і 12 класах) – з 2030 року.

Як відомо, у 2024 році через обʼєктивні обставини учнів 4, 9 та 11 класів вчергове звільнено від проходження державної підсумкової атестації.

Кiлькiсть переглядiв: 26