Science4Kids проводить наукові вебінари для школярів

Онлайн-лекторій Science4Kids запрошує дітей 8–12 років, які виїхали з України через війну, на безплатні науково-популярні вебінари.

Метою проєкту є відкриття для дітей захопливого світу науки та допомога їм з адаптацією у новому середовищі.

Щотижня для дітей українські вчені дистанційно читають лекції з трьох блоків: виникнення світу та розвиток життя, людина і природа, космос.

Після цього діти вивчають із перекладачем окремі слова мовою країни, у якій перебувають, а також грають у Kahoot і спілкуються з науковцями.

Проєкт орієнтований на дітей, що переїхали до Польщі, Чехії та Словаччини, але участь у ньому можуть брати й учасники з інших країн.

Лекції читають провідні українські науковці у галузях ботаніки, орнітології, палеонтології, астрофізики, молекулярної та морської біології й біотехнологій.

Кожен вебінар триває півтори години: перша частина – розповідь лектора з великою кількістю візуального матеріалу; друга частина – вивчення слів іноземною мовою разом із перекладачкою; третя частина — гра в Kahoot і закріплення матеріалу; остання частина — питання до лектора.

Для відвідування лекцій не потрібне знання польської, чеської чи словацької. Науковці розповідають українською, а окремі слова чи фрази іноземною мовою діти вчать із перекладачкою окремим блоком.

До кожного заняття лектори готують домашнє завдання, яке діти за бажанням можуть виконати та надіслати результат у телеграм-чат. Наприкінці лекторію найактивніші учасники будуть нагороджені призами.

Кiлькiсть переглядiв: 62