Перший гандбольний турнір

З 13 по 20 травня 2016 року проходив перший турнір з гандболу серед шкільних команд Жовтневого та Холодногірського районів «Гандбольна весна», девізом якого стали слова «Здорові діти – здорова країна». Ідея проведення турніру належить депутату Харківської обласної ради Ткаченку Олександру Юрійовичу, який завжди не стоїть осторонь нагальних питань дитинства та спорту.

Місце вибрано невипадково: cаме в Жовтневому районі у 1909 році на території Баварського гідропарку в дачному селищі харків’ян відбулось перше в історії України змагання з гандболу. У 1916 році в Харкові було створена перша в Україні Гандбольна Ліга, до складу якої входила 21 команда. Вшановуючи спортивні традиції та продовжуючи успіхи харків’ян, зокрема громади Жовтневого району, з гандболу, школярі змагалися за звання кращої команди.

На церемонії нагородження переможців турніру були присутні депутат Харківської обласної ради Ткаченко Олександр Юрійович, представники адміністрацій Холодногірського та Жовтневого районів.

За результатами змагань серед хлопців переможцем першого турніру з гандболу шкільних команд Жовтневого та Холодногірського районів стала команда Харківської гімназії №39, яка була нагороджена почесним кубком, золотими медалями та грамотами. А тренер команди Євстаф’єв Максим Олексійович нагороджений пам’ятною медаллю як кращий тренер першого турніру з гандболу серед шкільних команд «Гандбольна весна 2016». Друге місце посіла команда ХЗОШ №86, яку тренує Черешнюк Олена Володимирівна. Команда ХЗОШ№86 нагороджена почесним кубком, срібними медалями та почесними грамотами.

За результатами змагань серед дівчат переможцем першого турніру з гандболу шкільних команд Жовтневого та Холодногірського районів стала команда ХЗОШ№130, яку тренує Кривко Анатолій Михайлович, ветеран гандбольного спорта. Команда ХЗОШ№130 нагороджена почесним кубком, золотими медалями та почесними грамотами. А тренер команди Кривко Анатолій Михайлович нагороджений пам’ятною медаллю як кращий тренер першого міжрайонного турніру. А друге місце турніру посіла команда ХЗОШ№67, яку тренує Почтарева Тетяна Геннадіївна. Команда нагороджена почесним кубком, срібними медалями та почесними грамотами.

Проведення такого значущого спортивного заходу – ще один крок на шляху розвитку міста Харкова як першої спортивної столиці нашої країни.

Кiлькiсть переглядiв: 152