Відкриття першого турніру з гандболу серед шкіульних команд Жовтневого та Холодногірського районів "Гандбольна весна"

13 травня 2016 року на новому спортивному майданчику ХГ № 65 відбулось урочисте відкриття першого турніру з гандболу серед шкільних команд Жовтневого та Холодногірського районів «Гандбольна весна», девізом якого стали слова «Здорова дитина – сильна країна». Ідея проведення турніру належить депутату Харківської обласної ради Ткаченку Олександру Юрійовичу, який завжди не стоїть осторонь нагальних питань дитинства та спорту.

Місце вибрано невипадково: cаме в Жовтневому районі у 1909 році на території Баварського гідропарку в дачному селищі харків’ян відбулось перше в історії України змагання з гандболу. У 1916 році в Харкові було створена перша в Україні Гандбольна Ліга, до складу якої входила 21 команда. Вшановуючи спортивні традиції та продовжуючи успіхи харків’ян, зокрема громади Жовтневого району, з гандболу, школярі змагатимуться за звання кращої команди.

На церемонії відкриття турніру були присутні голова адміністрації Холодногірського району, депутат Харківської міської ради Мусєєв Максим Сергійович, заступники голови адміністрації Жовтневого району Лазуренко Дмитро Олександрович, Жученко Олена Вячеславівна, ветерани гандболу: Кривко Анатолій Михайлович, вчитель фізичної культури школи №130, очолює секцію гандбола в ДЮСШ №5 з 1972 року; Осипович Ганна Михайлівна, методист ДЮСШ №5, Попов Євген Леонідович, учитель фізичної культури школи №127, з 1972 року – професійний гравець команди майстрів «Металіст» з гандболу, з 1974 року – гравець команди вищої ліги, багаторазовий призер Чемпіонатів та спартакіад, з 1982 по 2006 роки – тренер з гандболу ДЮСШ №5 та Школи вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту.

Проведення цього значущого спортивного заходу – це ще один крок на шляху розвитку міста Харкова як першої спортивної столиці нашої країни.

Кiлькiсть переглядiв: 156